Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Padlizsánkrém




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 db padlizsán
- 0,5 dl olaj
- 3 vagy 4 db paradicsom
- 2 db nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A felhevített olajon sárgára fonnyasztjuk a megtisztított és vékony karikára vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a meghámozott, kis kockákra vagdalt, megsózott és sós levétől leöblített padlizsánt. Megsózzuk, megborsozzuk, és belekeverjük a szétzúzott fokhagymát. Fedő alatt, gyakori keverés közben üvegesre pároljuk. Ha puha és zsírjára sült, hozzáadjuk a lehéjazott, felszeletelt paradicsomot, együtt sütjük néhány percig, majd a lángot eloltjuk alatta. Villával szétnyomkodjuk, és hűlni hagyjuk. Ekkor megkóstoljuk, és ha szükséges, utánízesítjük. Ha már teljesen kihűlt, üvegbe tesszük, és az üveget jól lezárjuk. Hűtőszekrényben nagyon sokáig eláll.
Főzz olcsón
Narancsos salátaöntet
A narancsot mosd meg, és reszeld le a héját, majd áztasd a kinyomott, leszűrt narancslébe pár órára. Szűrd le és a héjat szárítgasd meg egy szá...
rízs felfujt
Forró tejbe a rizst megfőzzük, kissé keményebb legyen a rizsszem. A leve tejföl sűrűségű. A mazsolát felfövéstől hozzá tesszük. Ha megfőtt...
Nyers uborkaleves
Az uborkát, retket legyaluljuk és kissé megsózzuk. A hagymát apróra vágjuk, a petrezselymet, kaprot szintén. Mindezt a kefirbe (joghurtba) keverjük. H...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+