Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Sólet




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 kanál libazsír
- 1 kg füstölt hús
- 1 kg fehérbab
- 3 db babérlevél
- 2 fej nagy hagyma apróra vágva
- 1 kanál paprika
Elkészítés:
A babot és a húsokat előző este beáztatom. Egy nagy tűzálló köcsögbe pakolom a babot, a füstölt húst, rá a hagymát, a paprikát, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, valamint a libazsírt. Sót csak szükség esetén teszek bele, ami függ a hús sósságától. Annyi vizet öntök rá, hogy ellepje. Felforralom, és lefedve nagyon lassú tűzön 3-4 órán át, főzöm. Ez történhet kemencében, sütőben, vagy a tűzhely lángján is. Variáció: Főzhetek bele alaposan megmosott héjú tojásokat is, melyeket a végén felszeletelve a sóletre pakolok.
Főzz olcsón
Csőben sült brokkoli
A brokkolit rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük. Ha kész, egy kisebb méretű tepsibe rakjuk. Közben a tejfölt egy csipet sóval, borssal és...
Császármorzsa
A lisztet elkeverjük a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni, hogy a bú...
Cseh knédli
A lisztet egy tálba átszitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, amelybe belemorzsoljuk az élesztőt, valamint ráöntünk egy kis langyos tejet. A...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+