Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Májpástétomos szendvics




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 1 késhegynyi borsmenta
- 2 db kis doboz marhamáj-krém
- 5 dkg füstölt szalonna
- 5 dkg vaj
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 dl tejföl
- 1 késhegynyi majoránna
- só és törött fekete bors, ízlés szerint
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk és lereszeljük. A füstölt szalonnát nagyon apróra vágjuk, hozzáadjuk a vajat, a tejfölt, a reszelt kemény tojást, a finomra vágott petrezselyemzöldet, a snidlinget, a reszelt sajt felét és a fűszereket. A mindkét oldalán megpirított kenyérszeleteket vastagon megkenjük a májas krémmel, forró sütőben átsütjük, majd ráolvasztjuk a rászórt reszelt sajtot.
Főzz olcsón
Mézes-narancsos marinád
Robotgéppel is felapríthatod a hagymát. A sütés előtt 3-4 órával kend be vele a hússzeleteket, nagyjából 4 adagnyihoz elegendő mennyiség...
Húsvéti hidegtál
Megtisztítom a hagymákat és a zöldhagymát. A húst felszeletelem, mikor már kihűlt. Az összes hozzávalót elrendezem egy nagy tálon, majd az egészet...
Hagyományos nokedli
A lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel kavarjuk össze, hogy könnyen keverhető massza legyen. Lobogó, sós vízbe - amibe tehetünk 1 evőkanál...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+