Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Erdélyi szendvics




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- só és törött fekete bors ízlés szerint
- 10 dkg vaj
- 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 db hosszúkás padlizsán
- 1 evőkanál kimagozott olajbogyó
Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk, és héjastul hosszú, vékony szeletekre vágjuk. Megsózzuk, és néhány percig állni hagyjuk. Közben a vajat habosra keverjük a sóval, a borssal, a reszelt vöröshagymával és a reszelt sajt felével. A padlizsánról leitatjuk a sós levet, majd a grillsütő rácsára fektetjük a szeleteket, és néhány percig sütjük mindkét oldalát. Ha már üveges, akkor mindkét oldalán megpirított, és a sajtos krémmel megkent kenyérszeletekre fektetünk egy-egy darabot, megszórjuk a maradék reszelt sajttal és az apróra vágott olajbogyóval, majd addig sütjük, amíg a sajt ráolvad a tetejére.
Főzz olcsón
Boci gofri
A tojás sárgáját a krémtúróval, cukorral, sütőporral, vanília cukorral összekeverjük. Majd folyamatosan adjuk hozzá a tejet, lisztet, olajat. A toj...
Pudingos keksz
A tejet a kristálycukorral a vaníliacukorral és a pudingporral csomómentesre keverjük, majd tűz fölött, folyamatos kevergetés mellett besűrűsítjük...
Teljes kiőrlésű kenyér
A liszteket egy tálba tesszük és sütőben 50 fokon előmelegítjük. A közepébe egy mélyedést csinálunk, belemorzsoljuk az élesztőt, a cukrot és kev...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+