Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Túrógerinc




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 4 db tojássárga
- 2 evőkanál reszelt parmezánsajt
- 1,5 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 1 dkg vaj
- 1 teáskanál finomra metélt kapor
- 3 db tojásfehérje
- 25 dkg tehéntúró
- 1 teáskanál
- kevés liszt
Elkészítés:
A tojássárgákat jól kikeverjük a főszerekkel és a tejföllel, majd hozzáadjuk az áttört túrót, a lisztet, a reszelt sajtot, végül a tojásfehérjékből vert kemény habot. Egy őzgerincformát kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel, és belesimítjuk a túrós masszát. Előmelegített forró sütőben közepes lángon addig sütjük, amíg a beleszúrt hurkapálcára már nem ragad. Még forrón kiborítjuk a formából, és ha kihűlt, felszeleteljük.
Főzz olcsón
Kevert Kakaós
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, és sütőpapírral kibélelt tepsiben kb. 25-30 percig sütjük. Kockákra vágva, porcukorral tálaljuk...
Burgonyás brokkoli-krémleves
A még fagyos brokkolit 1 liternyi, forrásban lévő vízbe tesszük. Ezután belerakjuk a húsleveskockát, beleszórjuk a vegetát, és néhány perc alatt...
Zabpelyhes karfiol
A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Lisztbe, tojásba majd a natúr zabpehelybe forgatjuk, és végül...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+