Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Túrógerinc




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 4 db tojássárga
- 2 evőkanál reszelt parmezánsajt
- 1,5 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 1 dkg vaj
- 1 teáskanál finomra metélt kapor
- 3 db tojásfehérje
- 25 dkg tehéntúró
- 1 teáskanál
- kevés liszt
Elkészítés:
A tojássárgákat jól kikeverjük a főszerekkel és a tejföllel, majd hozzáadjuk az áttört túrót, a lisztet, a reszelt sajtot, végül a tojásfehérjékből vert kemény habot. Egy őzgerincformát kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel, és belesimítjuk a túrós masszát. Előmelegített forró sütőben közepes lángon addig sütjük, amíg a beleszúrt hurkapálcára már nem ragad. Még forrón kiborítjuk a formából, és ha kihűlt, felszeleteljük.
Főzz olcsón
Kukoricás rizs
A rizst átválogatjuk, mossuk. Bő, háromszoros vízben odatesszük főni. Sózzuk, olajat teszünk a vízbe. Lassú tűzön fedő alatt megfőzzük. Egy...
Töltött bundás kenyér
A tojásokat feltörjük, ételízesítőt, kevés borsot adunk hozzá, illetve tojásonként egy evőkanál tejet. A kenyerekből szendvicset készítünk úgy...
Tejszínes zsenge zöldbableves
A zöldbabot megtisztítjuk, és kb. egy cm-es darabokra vágjuk. Sós vízben feltesszük főni, a vízbe beletesszük a babérlevelet és a babot puhára fő...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+