Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Szalonnakarika




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 csokor zöldpetrezselyem
- 2 dkg vaj
- 10 dkg húsos kolozsvári füstölt szalonna
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
- 5 dkg juhtúró
Elkészítés:
A füstölt szalonnát hosszú, vékony csíkokra metéljük, zsírját kisütjük. Hozzákeverjük a pépesre zúzott fokhagymát, a nagyon finomra vágott zöldpetrezselymet, az áttört juhtúrót, a vajat, a fűszereket, végül összedolgozzuk a reszelt sajttal. Alufólialapra halmozzuk, és rudacskákká formázva becsomagoljuk, majd egy napra hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt kibontjuk az alufóliából és felkarikázzuk. Lehetőleg azonnal fogyasztjuk, hogy ne olvadhasson meg. Pirított kenyeret és száraz fehérbort kínáljunk mellé.
Főzz olcsón
Joghurtos narancsleves
A narancsok levét kifacsarjuk, majd hozzáadjuk a narancslevet, a joghurtot, a vaníliacukrot, és a porcukrot. Az egészet jól elkeverjük, majd habosra...
Túrós sztrapacska
A tojásból és a lereszelt krumpliból a sóval és a liszttel nokedli keménységű tésztát készítek. Forró vízbe szaggatom, mint a nokedlit. Míg f...
Mézes-narancsos marinád
Robotgéppel is felapríthatod a hagymát. A sütés előtt 3-4 órával kend be vele a hússzeleteket, nagyjából 4 adagnyihoz elegendő mennyiség...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+