Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Sonkás rolád




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 mokkáskanál
- 4 db tojás
- 1 mokkáskanál törött fekete bors
- ízlés szerint só
- 20 dkg főtt füstölt hús
- 1 evőkanál sűrű tejföl
- 4 evőkanál liszt
- 1 evőkanál konyak
- 10 dkg vaj
Elkészítés:
A tojássárgákat elkeverjük a liszttel, a sóval, és hozzáadjuk a tojások fehérjéből vert kemény habot is. A masszát vastagon kivajazott és liszttel meghintett tepsibe kenjük. Előmelegített forró sütőben megsütjük, majd nedves konyharuhára borítjuk és szorosan felcsavarjuk, mint a rétest. A töltelékhez a főtt füstölt húst ledaráljuk, majd habosra keverjük a vajjal, a tejföllel, a mustárral, a finomra metélt snidlinggel, a sóval, a konyakkal. A tésztát megkenjük a sonkakrémmel és felcsavarjuk. Alufóliába csomagoljuk, és jól kifagyasztjuk. Felszeletelve kínáljuk.
Főzz olcsón
Tavaszi csirkeleves
A csirkemell csontot, és a csirkemájat megtisztítjuk, átmossuk és hidegvízben feltesszük főni. A vízbe beletesszük az egész borsot, majd a megtisztí...
Birsalam kompót
A birsalmákat megmossuk,meghámozzuk és feldaraboljuk. A birsalmát feldarabolás után azonnal tegyük fazékba,öntsük rá a citromlevet és annyi vizet,...
Meggyes párna
A réteslapot vékonyra nyújtjuk, majd 5 x 5 centiméteres négyzeteket vágunk. A négyzetek közepére teszünk egy-egy darabka szilvalekvárt, majd a té...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+