Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Saigli




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 3 dkg vaj
- 5 dkg reszelt márványsajt
- 1 szál főtt sárgarépa
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db nagy főtt brokkoli-rózsa
- 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 30 dkg kemény, reszelt sajt (trappista, óvári, parmezán, ementáli) vegyesen
Elkészítés:
Először elkészítjük a tölteléket. A reszelt márványsajtot habosra keverjük a puha vajjal, a megtisztított és szétzúzott fokhagymával, kevés sóval, fehér borssal. A többi reszelt sajtot teflon-lábosba öntjük, és a lábost lángelosztó szitára téve addig melegítjük, amíg a sajt, nyúlóssá válik, illetve megolvad. Közben állandóan keverjük, hogy oda ne kapjon. Ezután az egy tömbbé megolvadt sajtot nagy, kiterített alufólia lapra tesszük, és nyújtófával úgy nyújtjuk ki, mintha tésztát nyújtanánk. Minél vékonyabbra sikerül, annál jobb. Ügyeljünk azonban arra, hogy a sajt ne szakadjon el. Ha már langyosra hűlt, rákenjük a márványsajtos krémet. Belenyomkodjuk a sós vízben főtt, apró rózsáira szedett brokkolit, és az almareszelőn lereszelt főtt sárgarépát. Olyan szorosan, amennyire csak lehetséges, feltekerjük, mint a rétest. A töltött sajt-rudat kicsit lenyomkodjuk, hogy a felesleges levegő eltávozhasson belőle. Ezután egy új, tiszta alufóliába csavarjuk, két végét jól benyomkodjuk, és a hűtőszekrényben legalább egy napig hűtjük. Tálalás előtt levesszük róla a fóliát, és a hideg sajttekercset éles késsel ferdén felszeleteljük. Rendkívül finom, mutatós sör- vagy borkorcsolya, és napokig eláll a hűtőszekrényben. Aki szereti az ínyencségeket, a zöldségek helyett kimagozott rumos meggyel vagy meggybefőttel is töltheti.
Főzz olcsón
Pókhálós muffin
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy lábasban olvasszuk fel a vajat, a csokoládét és a cukrot. Adjuk hozzá a tejet és a tejfölt, majd amikor elhű...
Kevert Kakaós
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, és sütőpapírral kibélelt tepsiben kb. 25-30 percig sütjük. Kockákra vágva, porcukorral tálaljuk...
Gombás krokett
Felforralunk 8 dl vizet egy mokkáskanál sóval és apránként beleszórjuk a darát, majd állandó keverés mellett 3-4 percig főzzük alacsony lángon. Am...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+