Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Rokfortos babtorta




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 1 csipetnyi
- 10 dkg reszelt parmezánsajt
- 20 dkg reszelt márványsajt
- 30 dkg tarkabab
- 1 evőkanál bor
- 1 mokkáskanál
- 2 evőkanál sűrű tejföl
- 1 csokor snidling
- 1 mokkáskanál törött bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg vaj
Elkészítés:
A babot előző este beáztatjuk. A felázott babot lehéjazzuk, és kuktafazékban, másfél dl vízben, a betéten puhára főzzük. Ezután leszűrjük, és hűlni hagyjuk. A tojássárgát, a sót, a bort simára keverjük, hozzáadjuk a reszelt parmezánsajtot, a villával simára tört babot, majd belekeverjük a tojások fehérjéből vert kemény habot. Egy kisebb tortaformát vajjal vastagon kikenünk, liszttel meghintjük, és beleöntjük a babos masszát. Egyenletesen szétkenjük, és előmelegített forró sütőben 25 percig sütjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A reszelt márványsajtot simára keverjük a tejföllel, hozzáadjuk a megtisztított, szétzúzott fokhagymát és a finomra vagdalt snidlinget, majd jól összedolgozzuk. A megsült, kihűlt tortát két lapba vágjuk, vastagon megkenjük a rokfortos krémmel, tetejét is bekenjük, és alufóliába csomagolva alaposan kifagyasztjuk. Cikkekre vágva kínáljuk.
Főzz olcsón
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+