Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Mandulás sajtgolyó




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 1 evőkanál konyak
- 1 evőkanál vörösbor
- 1 csokor snidling
- 20 dkg reszelt márványsajt
- 1 csokor nagy csokor petrezselyemzöld
- 5 dkg vaj (vagy sütőmargarin)
- 10 dkg darált mandula
Elkészítés:
A mandula felét összekeverjük egy késhegynyi sóval. A másik felét összedolgozzuk a reszelt sajttal, a puha vajjal, a konyakkal, a vörösborral, a finomra metélt zöldpetrezselyemmel és az apróra vágott snidlinggel. Sóval, borssal fűszerezzük, majd a sajtmasszából nedves kézzel apró golyókat formálunk. A sós mandulában megforgatjuk, és fogvájót szúrunk bele. A hűtőszekrényben két órán keresztül dermesztjük, ezután kínáljuk.
Főzz olcsón
Pudingos csigák
A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a csokoládé pudingport, és jól elkeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt (30 cm x...
Barna mártás elkészítése
A reszelt hagymát forró zsírban megpároljuk, rátesszük a zöldséget, fokhagymát, babérlevelet, sót, borsot, fölengedjük 5 dl vízzel, hozzáadjuk a...
Velouté-mártás (fehérmártás)
A bársonyos mártás is alapmártás, készítésmódja hasonló a besamel- vagy tejmártás készítéséhez, de itt tej helyett csontlevet használunk...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+