Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Sörös gombóc




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 1 teáskanál mustár
- 1 késhegynyi őrölt gyömbér
- 3 dl világos sör
- 25 dkg sovány sertés- vagy marhahús (csontja nélkül)
- 1 késhegynyi cukor
- zsemlemorzsa a bundázáshoz
- 1 csapott teáskanál
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 2 db zsemle (vagy 2 nagy szelet kenyér)
Elkészítés:
A zsemlét apróra vágjuk, és ráöntjük a sört. A húst megdaráljuk, összedolgozzuk az enyhén kicsavart zsemlével, a mustárral, a tojással, a szétzúzott fokhagymával, a fűszerekkel, és a zsemle áztatásából visszamaradt sörrel. Addig gyúrjuk, amíg a folyadékot teljesen felveszi. A masszából vizes kézzel kis gombócokat formálunk, zsemlemorzsában megforgatjuk, és bő forró olajban pirosra sütjük. Még melegen fogvájót szúrunk bele, úgy tesszük az asztalra.
Főzz olcsón
Lekváros táska
A Ramát megpuhítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, sót, tehéntúrót, tejfölt és reszelt citromhéjat. Jól összegyúrjuk, és fóli...
Barna mártás elkészítése
A reszelt hagymát forró zsírban megpároljuk, rátesszük a zöldséget, fokhagymát, babérlevelet, sót, borsot, fölengedjük 5 dl vízzel, hozzáadjuk a...
Tonhalas-brokkolis tészta
A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A brokkolit megmossuk, majd vizet forralunk neki és 3 perc alatt roppanósra pároljuk a lobogó vízben. Hideg...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+