Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Kukoricagombóc




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
-
- 10 dkg húsos füstölt szalonna
- 5 dkg mogyoró
- 2 evőkanál búzadara
- 1 csokor zöldpetrezselyem
- 1 db tojás
- törött fekete bors ízlés szerint
- 1 zacskó gyorsfagyasztott morzsolt csemege kukorica (vagy 1 doboz csemegekukorica-konzerv)
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A még fagyos kukoricát forrásban lévő vízbe dobjuk, és az újraforrástól számított 4 percig főzzük. Ezután szűrőkanálba téve leszűrjük, és hűlni hagyjuk. A füstölt szalonnát nagyon apróra vágjuk, zsírját kisütjük, majd rádobjuk a félig főtt kukoricaszemeket. Hozzátesszük a finomra vágott zöldpetrezselymet, megsózzuk, meghintjük törött borssal, és 2 percig együtt pirítjuk. (Ha konzerv kukoricából készítjük, akkor csak le kell szűrni és megpirítani.) Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a felvert tojást, a búzadarát, a darált mogyorót, és ízlés szerint sót. A masszát összedolgozzuk, majd apró gombócokat formálva belőle zsemlemorzsába forgatjuk, és bő forró olajban pirosra sütjük. Még melegen beleszúrunk egy-egy fogvájót, és rögtön fogyasztjuk.
Főzz olcsón
Sütőtök krémleves
190C-on 45-50 perc alatt puhára sütöm a sütőtököt. Óriási a különbség, hogy sült vagy főtt állapotban használjuk a tököt, főzve ugyan sokkal...
Mézes-narancsos marinád
Robotgéppel is felapríthatod a hagymát. A sütés előtt 3-4 órával kend be vele a hússzeleteket, nagyjából 4 adagnyihoz elegendő mennyiség...
Boci gofri
A tojás sárgáját a krémtúróval, cukorral, sütőporral, vanília cukorral összekeverjük. Majd folyamatosan adjuk hozzá a tejet, lisztet, olajat. A toj...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+