Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Szilvás lepény




Feltöltötte: ,

További képek



Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

10-12 fő
Árkategória:

olcsó
Sütési hőfok:
160 °C
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 1 db tojás sárgája
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 1 csipet
- tej
- 1 ek zsír vagy margarin
- 50 dkg szilva
- fahéjas cukor
Elkészítés:
A lisztet összegyúrjuk az édes-langyos tejben megfuttatott élesztővel, a tojássárgájával, a sóval, és annyi langyos tejjel, hogy könnyű kelt tésztát kapjunk.
Végezetül beledolgozzuk a felolvasztott margarint, és letakarva kétszeresére kelesztjük.

A nyers tésztát kizsírozott, vastag falú tepsibe terítjük ujjnyi vastagon, kirakjuk a kimagvalt és félbevágott szilvaszemekkel, és hideg sütőbe téve kezdjük sütni, hogy a sütő melegedése közben is keljen.

A sütőből kivéve, gazdagon meghintjük fahéjas porcukorral.
Javaslat:
Csak kihülés után fogyasszuk, mert a meleg kelt tészta nehéz étel a gyomornak. A süteményt sárgabarackkal is elkészíthetjük.
Főzz olcsón
Tejfölös meggykocka
Keverőtálba ütöm a tojást,majd rászórom a porcukrot,sütöport és a füszereket.Addig keverem,amíg folyóssá válik.Ekkor hozzácsorgatom az...
Barna mártás elkészítése
A reszelt hagymát forró zsírban megpároljuk, rátesszük a zöldséget, fokhagymát, babérlevelet, sót, borsot, fölengedjük 5 dl vízzel, hozzáadjuk a...
Adzuki babos barna rizs
A babot áztassuk be egy éjszakára. Főzés előtt öblítsük le, majd öntsük fel tiszta vízzel, és erős tűzön, fedővel letakarva hevítsük forralá...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+