Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Savanyított káposzta




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- kenyér
- káposzta
Elkészítés:
A káposztát legyalulom, majd egy vájdlingban sózom. Kilogrammonként kb. 3 dekát számítok. Egy óra múlva üvegekbe teszem, és langyos vízzel felöntöm. A tetejére kenyérszeletet teszek, majd letakarom egy kistányérral. Az üveget ablakpárkányon, vagy erkélyen 6-8 napig érlelem. Ha időközben fogy a leve, azt vízzel öntöm fel. Ebből a házilag savanyított káposztából készülnek a különféle típusú káposztás ételek.Ezt a káposztát nem kell úgy kimosni, mint a klasszikus (például Vecsési) savanyú káposztákat.
Főzz olcsón
Sonkás brokkolileves
A brokkolit kis rózsáira szedem,a gépsonkát vékony csíkokra metélem.A felforrósított olajon 2 percig párolom a brokkolit,megsózom,bő 1 liter vîzzel...
Zserbó szelet
Az élesztőt tejben áztatom (megfuttatom), addig a lisztet a Ramával eldörzsölöm, hozzáadom a sót, majd tojássárga, élesztő, tejföl és összegyú...
Boci gofri
A tojás sárgáját a krémtúróval, cukorral, sütőporral, vanília cukorral összekeverjük. Majd folyamatosan adjuk hozzá a tejet, lisztet, olajat. A toj...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+