Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

rízs felfujt




Feltöltötte: ,

Ital párosítás



Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

3 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 7 dl tej
- 10 dkg mazsola
- 1 csipet so
- 15 dkg cukor
- 1 db citrom
- 10 dkg vanilíás cukor
- 3 db tojás
- 5 dkg margarin
- 300 g rízs
Elkészítés:
Forró tejbe a rizst megfőzzük, kissé keményebb legyen a rizsszem. A leve tejföl sűrűségű. A mazsolát felfövéstől hozzá tesszük. Ha megfőtt csipetnyi sóval, kevés cukorral, reszelt citromhéjjal, vaníliás cukorral ízesítjük.
3 tojás sárgáját, 5 dkg margarinnal elkeverjük. Ha a rizs langyosra hűlt hozzákeverjük a tojássárgáját és belelazítjuk. Kevés cukorral laza habbá vert, tojásfehérjével lazítjuk.
Kivajazott lisztezett kis tepsibe öntjük.
ujjnyi vastagságú meleg vízbe beleállítjuk a kis tepsit.
Kb. 180 fokon sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd rövid pihentetés után fogyaszthatjuk.
Javaslat:
amikor a hozzárakjuk a tojásfehérjét jobb kezünkkel forgatjuk a tálat a bal kezünkkel pedig alulrol felfelé ovatosan forgassuk bele a habot ugy, hogy ne törjön. Díszitésnél pedig felére beforralt málna szörpöt is használhatunk!
Főzz olcsón
Adzuki babos barna rizs
A babot áztassuk be egy éjszakára. Főzés előtt öblítsük le, majd öntsük fel tiszta vízzel, és erős tűzön, fedővel letakarva hevítsük forralá...
Gyümölcsös joghurtkehely
A joghurtot elkeverjük a porcukorral és a zselatinnal, majd hozzáadjuk a habbá vert tejszínt és jól elkeverjük. A kelyhek aljára teszünk egy-egy egy...
Zabpelyhes karfiol
A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Lisztbe, tojásba majd a natúr zabpehelybe forgatjuk, és végül...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+