Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Besamelmártás




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 1 l tej
- 1 fej kis fej hagyma
- 1 db babérlevél
- pár szem szegfűszeg
-
- bors
Elkészítés:
A vajat és a lisztet keverd össze, és kis lángon, gyakran keverve hevítsd fel, de ügyelj arra, hogy ne égjen le. A hagymát pucold meg, és tűzd meg a szegfűszeggel. A tejet kezdd el melegíteni, de ne forrald fel, ez fontos. Melegítés közben tedd bele a hagymát, valamint a babérlevelet is. Ha forrás közelébe ér, de még nem habzik, vedd le a tűzről.
Vedd ki belőle a hagymát és babérlevelet, majd szépen keverd a lisztes vajhoz egy habverővel, vigyázva, hogy ne csomósodjon. Főzd őket együtt körülbelül 15 percig, vagy amíg be nem sűrűsödik az egész. Érdemes először a tejnek csak egy részét hozzáadni, és amikor látod, hogy mennyire lesz sűrű, akkor utána pótolni. Ha netán nagyon híg lenne, adhatsz hozzá még egy kis lisztet.
Főzz olcsón
Virslis leveles
A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk és kb. 1,5 cm-es csíkokra vágjuk. A virsliket hosszában és, keresztben is kettévágjuk ( így egy virsliből 4...
Húsvéti sárga túró
A tojásokat törd fel egy tálba, és szórd bele a cukrot és a vaníliás cukrot. Addig keverd, míg habos nem lesz. A tejet forrald fel a csipetnyi sóval...
Szilvás lepény
A lisztet összegyúrjuk az édes-langyos tejben megfuttatott élesztővel, a tojássárgájával, a sóval, és annyi langyos tejjel, hogy könnyű kelt tészt...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+