Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Császármorzsa




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4-6 fő
Árkategória:

olcsó
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 10 dkg búzadara
- 7 g búzaliszt
- 25 dl tej
- 1 tk vanília eszencia
- 3 db tojássárgája
- 3 db tojásfehérje
- 10 dkg kristálycukor
- 0,5 db citrom reszelt héja
- 5 dkg vaj a sütéshez
- A díszítéshez:
- baracklekvár
- porcukor
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni, hogy a búzadara megszívja magát nedvességgel.
Egy óra elteltével a tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral, és hozzákeverjük a tejes keverékhez.
A tojások fehérjéjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd a habot hozzákeverjük a masszához.
A vajat felolvasztjuk egy teflonos serpenyőben, és ráöntjük a masszát. Egy lapáttal, vagy fakanállal folyamatosan kevergessük, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra - egy 4 főre való adag a tűzhely erősségétől függően 30 percig is készülhet! FIGYELEM! Fontos, hogy a serpenyőnk elég nagy legyen, kényelmesen tudjuk benne kevergetni a masszát!
A császármorzsát forrón, porcukorral meghintve, esetleg valamilyen lekvárral, vagy gyümölcsszörppel tálaljuk.
Főzz olcsón
Görög paradicsommártás
A felhevített olajban megdinsztelem az apróra vágott hagymát. A paradicsomokat meghámozom, feldarabolom és a hagymára teszem. Sózom, borsozom, majd ké...
Kiwi turmix
A kiwiket meghámozzuk egy magas edénybe rakjuk, beletesszük a többi hozzávalót is, és botmixerrel pillanatokon belül kész a finom turmixunk. Ez egy...
Tejszínes eperkrémleves
Az epret megtisztítjuk, jól megmossuk, majd az összes hozzávalóval együtt habosra turmixoljuk. Lehűtve eperdarabokkal, és tejszínhabbal tálaljuk...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+