Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 

Töltött csirke




Feltöltötte: ,






Elkészítési idő:

perc
Mennyi adag:

4 fő
Árkategória:

közepes
Elkészítési nehézség:
Hozzávalók:
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db zsemle
- 2-3 db elkapart csirkemáj
- 1 fej közepes hagyma
- 1+3 kanál kacsazsír
- 1 db tojás
- 4-5 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
- 1 db csirke
- bors
-
Elkészítés:
A zsemléket vízben beáztatom, majd jól kifacsarom. A hagymát apróra vágom és megpirítom a zsíron. A villával szétnyomkodott zsemléket összekeverem többi hozzávalóval, sózom, borsozom, és késhegynyi paprikát teszek bele. A csirkének a combja és mellehúsa bőre alá töltöm a tölteléket, majd egyenletesen elnyomkodom. Bevarrom, vagy megtűzöm (ez akár el is maradhat), kívül-belül sózom, és tepsibe teszem. Leöntöm három kanál olvasztott zsírral és kevés vizet öntök alá. Letakarom alufóliával, és a forró sütőbe tolom. 15 perc után leszedem a fóliát és a pecsenyezsírral időnként megöntözve, szép pirosra sütöm.
Főzz olcsón
Házi abált szalonna
A szalonnát feltesszük főni a delikátos fokhagymás vízben, és addig főzzük amíg a szalonna egészen puha nem lesz. Ezt követően kiemeljük a vízbő...
Rizses lecsó
A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk,félig megpirítjuk,majd hozzáadjuk az aprított hagymát és tovább pirítjuk. Rátesszük a földarabolt zö...
Mákos puliszka meggymártással
A puliszkát a hagyományos módon megfőzzük: a növényi tejet, vagy a laktózmentes tejet felforraljuk és ebbe öntjük bele - keverés mellett- a...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+