Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 
CsokoMax - 3 szuper brownie-recept

Mi európaiak nem sok tengerentúlról jött ételt fogadtunk olyan lelkesedéssel, mint a Csokis browniet. Ha szereted a csokit akkor ez a pár recept biztos telitalálat. Csokis, könnyű, és elkészítéséhez sem kell mesterszakácsnak lenni.

A brownie titka a sok és jó minőségű étcsokoládé és a pontos sütési idő. Ha jól csinálod, akkor édes, csokis, ropogós kérgű, belül kicsit lágy tésztájú süteményt varázsolhatsz az asztalra. Ha szereted, izgalmasabbá teheted dióval, kandírozott narancshéjjal, aszalt gyümölcsökkel vagy még több csokival, esetleg egy gömb vanília fagylalttal. Három receptet mutatunk be:


Ági brownie-ja

Hozzávalók:

– 150 g jó minőségű étcsokoládé
– 75 g vaj
– 100 g cukor
– 3 tojás
– 3 evőkanál liszt
 

A csokit és a vajat vízgőz felett összeolvasztjuk, összekeverjük, míg egységes massza nem lesz. Levesszük a vízgőzről, hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a cukrot, egyenként a tojásokat, majd apránként a lisztet.
Egy kb. 20 cm átmérőjű formát vajjal kikenünk, lisztezzük. Ebbe kanalazzuk a masszát, majd hideg sütőbe tesszük. 200 fokra állítjuk a sütőt, és 10 percig sütjük. Ha ragadós a közepe és ropogós a kérge, akkor jó, ezt tűpróbával ellenőrizzük.


Mária csokis brownie-ja

Hozzávalók:

– 190 g vaj
– 190 g jó minőségű étcsokoládé
– 3 nagy tojás
– 1 evőkanál vaníliakivonat
– 250 g finom szemű kristálycukor
– 115 g finomliszt
– 1 kávéskanál só
– 150 g vágott dióbél (ha szeretnénk bele)
 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy kisebb tepsit sütőpapírral. A vajat és az összetördelt csokit vízgőz fölött olvasszuk össze, majd hűtsük ki. Egy tálban keverjük ki tojást, a vaníliaaromát és a cukrot, legyen jó habos. Egy másik tálba mérjük ki a lisztet, és keverjük hozzá a sót. Ha a csokis massza lehűlt, keverjük hozzá a tojásos-cukros masszát, míg egyneművé válik, majd adjuk hozzá a lisztet – és ha szeretnéd, a diót is. Kanalazzuk a tepsibe. Kb. 25 percig süssük.

 
Mennyei csokis brownie

Hozzávalók:

– 20 dkg vaj
– 20 dkg jó minőségű étcsokoládé
– 5 db tojás
– 25 dkg finom szemű kristálycukor
– 1 púpozott evőkanál finomliszt
– narancshéj vagy dió (ha szeretnénk bele)
 
 
20 dkg vajat és 20 dkg étcsokit (2 tábla) vízgőz fölött összeolvasztasz. Ebbe belekeversz 25 dkg cukrot. Leveszed a vízgőzről, 5 percig pihenteted, hagyod kicsit kihűlni. Egyesével, fakanállal óvatosan belekevered az 5 darab tojást. Vigyázz, ha nagyon forró a massza, könnyen rántotta lehet belőle! Ha akarsz a sütidbe narancshéjat vagy diót, keverd bele. Tegyél hozzá egy púpozott evőkanálnyi lisztet.
Közben a sütőd előmelegítetted 190 fokra. Egy jó méretű tepsit (nem túl kicsi, nem túl nagy) kivajazol és kilisztezel, ebbe öntsd bele a masszát. 20 percig süsd, tovább ne. Akkor nyisd ki a sütőt, kapcsold le, húzd ki a rácsot, és hagyd ott a tepsit hűlni, ne rögtön a hidegben legyen, és ne is süljön tovább.
Főzz olcsón
Joghurtos narancsleves
A narancsok levét kifacsarjuk, majd hozzáadjuk a narancslevet, a joghurtot, a vaníliacukrot, és a porcukrot. Az egészet jól elkeverjük, majd habosra...
Pikáns tormás sonkatekercs
A sajtkrémet a vajjal keverd habosra, majd add hozzá a majonézt, a mustárt és a tormát is. Ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal a masszát, majd...
Almás kekszes
Az almákat meghámozzuk, és lereszeljük. Lábasban feltesszük 5 dl vízzel és a cukorral, kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a pudingport 2 dl ví...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+