Vásárolj kedvezményesen! Készítsd el és oszd meg kedvenc receptjeid! Csatlakozz most! Már tag vagy? Jelentkezz be!
 
Finom fagylaltok



Rengeteg fagylalt recept létezik, kísérletezzünk bátran, mert elrontani nem lehet! Megmutatmutatjuk a fagylaltgép nélkül is elkészíthető legfinomabb jeges desszertek receptjeit.

Barackos-szilvás fagyi:

Hozzávalók:

- 25 dkg görög joghurt
- 2 dl tejszín
- 4 db őszibarack
- 4 szem szilva
- 3 evőkanál méz
- 1 kiskanál őrölt fahéj

Tisztítsuk meg a barackokat - ha elég érettek, a héjukat csak húzzuk le -, a szilvát vágjuk kétfelé, majd magvaljuk ki. Villával törjük össze a gyümölcsök húsát, vagy botmixerrel pépesítsük, és a pépből tegyünk félre egy keveset. A joghurtba keverjük el a mézet és fahéjat. Verjünk fel egy tejszínt, míg meg nem keményedik, adjuk hozzá a joghurtot, és keverjük el a pépes gyümölccsel.
Legalább negyed órát kevertessük fagyigéppel (vagy keverjük mi magunk), majd tegyük fagyasztóba. Fogyasztás előtt negyed órával vegyük ki, és ha kissé megpuhul, kanállal keverjünk bele a félretett pépből.


Meggy és vanília álom:

Hozzávalók:

- 5 dl sűrű tejszín
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- csipet só
- 5 tojássárgája
- 7 dkg cukor
- rum vagy rumaroma
- 2 evőkanál porcukor
- 20 dkg meggy

A tejszínt a vaníliával és egy csipet sóval melegítsük fel forrásig. A tojások sárgáját a cukorral keverjük fehéredésig. Keverjük hozzá lassan a meleg tejszínt, és tegyük az egészet újra a lábasba, majd vízgőz felett kevergessük, míg sűrű nem lesz, de vigyázzunk, ne forrjon, különben szétesik! Ha elég sűrű, szűrjük át, így selymes masszát kapunk. Ezt hűtsük szobahőmérsékletre.
Közben a kimagozott, rummal meglocsolt meggybe forgassunk porcukrot, és hagyjuk állni. A kihűlt fagylaltot tegyük fagyigépbe, majd ezt követően forgassuk bele úgy a meggyet, hogy ne törjenek szét a meggydarabok.
Ha nincs gépünk, fagyasszuk le és keverjük át óránként, összesen kétszer. Az utolsó keverésnél adjuk hozzá a meggyet. 4 óra fagyasztás után fogyasztható.


A megunhatatlan csokoládé:

Hozzávalók:

- 2 db tojás
- 4 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 tábla étcsokoládé
- 2,5 dl tejszín
- étcsokoládé darabkák

A tojások sárgáját és fehérjét válasszuk ketté. A sárgákat keverjük habosra a cukor felével és a kakaóporral. A csokit darabokra törve olvasszuk meg a gőz felett, majd keverjük bele a fenti masszába. Habverővel készítsünk tejszínhabot, s ezt is adjuk hozzá a krémhez. A tojásfehérjéket a maradék cukorral szintén keményedésig verjük, és óvatosan forgassuk a fagyiba az étcsokoládé darabkákkal együtt.
Tegyük fagylaltos tálba, és 6 óra alatt fagyasszuk készre a mélyhűtőben.
Meggyzselével vagy meggydzsemmel és menta levélel tehetjük a csokoládé ízt még izgalmasabbá.

Főzz olcsón
Bundázott almakarika
Az almát meghámozzuk, magházát kivesszük és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A tejből, tojásból, és lisztből sűrű palacsintatésztát készítü...
Tejszines,sajtos pogácsa
A tejszínben elkeverjük az élesztőt.A lisztben elmorzsoljuk a vajat,majd hozzáadjuk a tojássärgáját,a sót,a cukrot,a reszelt sajt felét,a tejszínes...
Tzatziki saláta
Az uborkát meghámozzuk, majd nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük. Besózzuk majd 10-15 percre hűtőbe tesszük. Ezt követően a levét kinyomkodjuk, és...
Copyright © 2012 - 2017 Telekonyha.hu | Használati feltételek | Általános Üzleti Feltételek | Ajánlott böngésző: Firefox 3.5+